logo

ВИРОБНИК
ЗЕРНООЧИСНОГО
ОБЛАДНАННЯ

ЗЕРНОВІ СЕПАРАТОРИ САД – МРІЯ АГРОНОМА

Зернові сепаратори САД – МРІЯ агронома …

 

Різноякісність насіння – явище широко поширене в рослинництві. Виражається в тому, що насіння однієї рослини або навіть колоса, волоті, качана нерівнозначні за своїми морфологічними і фізіолого-біохімічними показниками. Дослідженням цього питання займалися багато вчених, і все однозначно дійшли висновку, що саме білогічно цінне, виповнене насіння формуються в середній частині колоса б, качана, кошика і т. д. Таке насіння володіє високою енергією проростання, схожістю і, природно, дають максимальний урожай . Повноцінність насіння характеризують не стільки величина насіння, скільки їх питома вага, яка пов’язаний зі стиглістю і натурою насіння. Тільки зернівки з максимальним питомою вагою формуються в середній частині колоса. Але після обмолоту колоса зернівки знеособлюються, внаслідок чого вже неможливо визначити за зовнішнім виглядом місце формування їх в колосі, а, отже, дати висновок про їх біологічну цінність.

Як же виділити із загального купи насіння біологічно цінні зернівки? Для цих цілей якраз і існують сепаратори, механізми, що виробляють сортування насіння. В основу більшості пропонованих сепаруючих установок переважно покладено принцип поділу зерна за розмірами, станом поверхні і т.д. Але щоб виділити самі повноцінні зернівки, з максимальним питомою вагою, що володіють високим потенціалом врожайності, необхідна машина для очищення зерна, яка сепарує зерно по питомій вазі з високою точністю калібрування.

  

Сьогодні на ринку сільгоспобладнання вже добре себе зарекомендував аеродинамічний сепаратор САД. Цей зерновий сепаратор вже майже два десятки років користується популярністю не тільки в Україні, а й більш ніж в 50-ти країнах світу. Відмінною особливістю даної машини є новий спосіб сепарації, що базується на принципах пневмоніки і струменевої техніки. Це дозволяє розділяти зернову масу за питомою вагою з високою точністю, тобто фактично виробляти сортування за структурою колоса.

Використовувана на сьогоднішній день зерноочисна техніка не дозволяє настільки точно вести сепарування за питомою вагою. Сумарна точність багатьох машин вельми далека від природної істини понять питомої ваги і біологічної цінності насіння. При розробці сепаратора САД ми настільки заглянули в суть проблеми проростання насіння, що знаємо, як формуються насіння. Природа підказала нам, як грамотно відбирати зерно. Будь-якому агроному відомо, що після цвітіння починається формування зернівки. При наливанні зерновка наповнюється вуглеводами, цукрами, білками, має рідкісну консістеціі, так звану молочна стиглість. У цей період вже фактично формується зародок. Чим більше поживних речовин, тим сильніший зародок формується. А зернівки з сильним зародком завжди мають максимальну питому вагоу. Тут вже істотне значення при відборі кращих насіння має їх різноякісність.

У біологічному рослинництві велике значення має якісний посівний матеріал. Якісний посівний матеріал дозволяє заощадити на добривах, пестицидах, звести до мінімуму негативний вплив бур’янів і хвороб.

Сепаратор САД це безрешітна система відбору кращого насіння за питомою вагою, причому з повною відсутністю травмування. Тепер не існує строгих обмежень по вологості і засміченості вихідного матеріалу. А найголовніше перевага сепараторів САД – це відбір високоврожайного насіння. Розуміючи суть різноякісності зерна і після першого тестування зернових сепараторів САД, як ніхто інший аграрії розуміють суть процесу отримання врожайних насіння. Тому і з’явилася ця фраза «Сепаратори САД – мрія агронома».

           

 

Крім того, завдяки своїй унікальності і універсальності, за допомогою зернового сепаратора САД також проводять:

– ефективну очистку всіх видів насіння (дрібне насіння трав і овочів, насіння зернових і бобових культур, великі насіння бобів, волоський горіх і т.д.), видалення важковідокремлюваних домішок і насіння;

– підготовку висококласного посівного матеріалу, з високими показниками чистоти і схожості;

– калібрування насіння за питомою вагою з високою точністю, що дозволяє дбайливо відібрати біологічно цінний посівний матеріал;

– відбір зерен, що володіють підвищеним вмістом клейковини;

-Очищення і калібрування всіх видів круп і продуктів їх виробництва;

-первинна і вторинна зерноочистка;

-зниження інфікованості зерна;

-підготовку власного високоврожайного посівного матеріалу.

Ось деякі результати застосування калібрування на сепараторах САД. Цими результатами з нами поділилися фермери, які вже понад 10 років використовують установку САД.

Таблиця 1

Результати роботи сепаратора САД -10

Культура

 

 

Показники якості

 

 

Якість зерна по фракціям
Початковий

матеріал

II

фракція

III

фракція

IV

фракція

V

фракція

пшениця

 

смітна домішка,%

зернова домішка,%

 

клейковина, %

ІДК

доля фракції, %

0,2

1,4

22

100

100

0,08

0,28

22,5

90

31,4

0,06

1,14

24

90

57,6

0,12

6,12

10,5

1,42

37,64

0,5

фацелія чистота, %

доля фракції, %

68

100

99,2

60

98,99

18

43,31

14

8

горох чистота, %

доля фракції, %

94,2

100

99,5

40

99,1

31

78,1

20

9

 

  

 

Агрономи і технологи в господарствах настільки перейнялися в суть роботи зернових сепараторів САД, що можуть аналізувати кожен вихідний матеріал з точки зору його цінності. Аналізуючи ціни на обладнання для очищення зерна сьогодні, можна зробити висновок, що сепаратори САД – це найдешевший спосіб отримання власного посівного матеріалу. А співвідношення “ціна-якість” при використанні зернових сепараторів, багато років вже вважається оптимальним. Тому великий спектр завдань, які вирішує сепаратор САД, дозволяють аграріям з мінімальними витратами отримувати високоякісне насіння.

Таким чином, використовуючи аеродинамічні сепаратори САД, ви зможете забезпечити себе високоякісним посівним і товарним зерном. І вам вирішувати, як підвищити врожайність і якість оброблюваних вами культур. Ми пропонуємо один із способів, використовуючи який тисячі господарств вже отримали хороші результати, і важко підрахувати, скільки тонн зерна отримано в результаті застосування зернових сепараторів САД і скільки додаткового прибутку отримали сільгосптоваровиробники.

    Мені потрібна консультація:

      Написати повідомлення: