logo

ВИРОБНИК
ЗЕРНООЧИСНОГО
ОБЛАДНАННЯ

ХЛІБОПЕКАРСЬКІ ЯКОСТІ ЗЕРНА – КЕМБРИДЖ, ВЕЛИКОБРИТАНІЯ

У Кембріджі в серпні 2012 року компанією Plot Feeds Ltd на базі національного агрономічного центру Niab-Tag, Великобританія, було проведено ряд експериментів на сепараторах САД. Зокрема, дослідження стосувалися впливу калібрування і очищення пшениці на сепараторі САД на зміну числа Хагберга (число падіння).

Число Хагберга – показник якості борошна, оптимальним значенням якого є – 250. Число Хагберга в борошні менше 200 призводить до того, що тісто стає липким, а крихти хліба грубі, темні з клейкою текстурою, а локшина або паста з такого борошна крихка і при цьому м’яка.

Дослідження проводились на трьох сортах пшениці: Hereward, Solstice и Cardiale.

У першому експерименті некондиційний матеріал з низьким числом Хагберга після першого калібрування на машині САД був поліпшений в 2,3 рази, а при повторному в 2,9 разів (див. табл.1).

Таблиця 1
Сорт Вихідна hlw вага Вихідний hagberg % узятого зерна hlw після очищення hagberg після очищення
Hereward 70,3 98 64% 77,8 222
Hereward 74,7 104 80% 80,1 227
Hereward повт. Тест 74,7 104 50% 81,2 342
Solstice 68 211 50% 78,3 382
Solstice 69,3 216 72% 76,8 342

У другому експерименті ставилося завдання: наскільки максимально можна збільшити число Хагберга за допомогою сепарації зерна на машині САД. Результати показали: в 2,6 разів після першої сепарації та в 3,5 разів при повторній (див. табл.2).

Таблиця 2
Сорт Вихідна hlw вага Вихідний hagberg % узятого зерна hlw після очищення hagberg після очищення
Hereward 74,9 116 72% 80,6 296
Hereward повт. Тест 74,9 116 30% 82 401
Hereward 75,8 154 72% 80,7 359
Cardiale 75,9 260 64% 79,8 387
Solstice 70,8 193 76% 76,9 368
Solstice 78 280 86% 80,3 348
Cordiale 76,3 233 70% 79,9 350
Solstice 64,4 204 68% 77,9 304

У третьому експерименті ставилося завдання отримати оптимальне число Хагберга – 250. Після повторної сепарації це вдалося досягти (див. табл.3).

Таблиця 3
Сорт Вихідна hlw вага Вихідний hagberg % узятого зерна hlw після очищення hagberg після очищення
Solstice 74,8 243 80% 78,4 319
Solstice повт. Тест 74,8 243 92% 76,8 250

Висновки: сепарація на машині САД – простий та високоефективний засіб поліпшення хлібопекарських якостей зерна!

Рекомендації: сепаратор САД рекомендуються до застосування в технологічних лініях виробництва борошна, особливо в умовах низької якості вихідного зерна.

Нагадаємо, лідери борошномельної промисловості України, такі як: Миронівський Хлібопродукт, Луганськмлин, Хмельницьк-Млин, Мілам та ін. є нашими діловими партнерами і використовують у своїй роботі сепаратори САД.

Запрошуємо до співпраці підприємства борошномельної промисловості!

    Мені потрібна консультація:

      Написати повідомлення: